31 Ocak 2008 Perşembe

YAŞAM BİÇİMİMİZE UYGUN KÖPEK SEÇİMİ

Bir köpek aldığımızda, o köpek ırkının yaşamımıza, kendi isteklerimize, ve bizim; köpekten neler beklediğimize, hangi amaçlarda bir köpek ırkına sahip olmamıza nasıl karar verebiliriz?
Önceliğimizi; yaşam standartlarımızı gözden geçirerek, nasıl bir yerde ikamet ettiğimiz (bahçeli - bahçesiz) evdeki nüfusumuz, buna göre bireylerin köpek köpek bakımındaki paylaşımcılığı, bular gibi birçok ayrıntıyı gözden geçirmek gerekir.
Bunlarla ilgili pekçok örnekleme yapılabilir. Eğer köpek sahibi olmaya 2 kişilik bir aile karar vermişse, bu daha kolay ve doğru verilecek bir karar olabilir. Ancak 4-5 kişilik bir ailenin ırk seçimi çok zor ve hatalı olabilir. Herkes ayrı bir ırka sempati duyubilir ve en sonunda kimin sesi fazla çıkar, kim daha çok istekli ve etkili ise onun kararı doğrultusunda ırk seçilir. Tabi eğer bu ırk seçimi doru yapılmışsa sorun yok, fakat ırk seçimi yanlış yapılmış ailede kaos ortamı çoktan başlamış demektir.
Tek başına yaşayanlar hangi ırk olursa olsun en ideal köpek sahipleridir. Çünkü onlar tercihlerini tek başına yapmış ve bunun en dorusu olduğundan emindirler.
Yaşlı insanların; yardımcı köpek bakma eğlimleri daha doğru olacaktır. Hatta 2 yaş üzeri hazı eğitimli köpekler, küçük ırk olanlarla Golden - Labrador retriever vs. gibi ırklar yaşlılar için çok idealdir.
Sportif ve yarışmacı köpek ırkları ile yaşamayı arzulayan insanlar; çalışmayı seven, eğitime çok yatkın, popüler olan ve bunların en karakterli olanlarını tercih etmeliler, şecere ve ırkın özelliklerini ön planda tutmayı ihmal etmemeliler. Bu konuda gerekirse profesyonel yardım alınmalıdır.
Köpek sahibi olmadan evvel, araştırmalarınızı doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olmadan, ve gerktiğinde işin uzmanlarından yardım almadan, köpek sahibi olunmamalıdır.
Çok önemli olan onlar bizi değil, Bizler onları tercih ediyoruz. Ve mutlu köpekler istiyoruz.

28 Ocak 2008 Pazartesi

SAĞLIKLI KÖPEK SAHİBİ OLMAK İÇİN IRK SEÇİMİ






Köpeğimizle mutlu bir yaşam sürdürmenin en önemli noktası, öncelikle kendi yaşam biçimimize uygun IRK SEÇİMİ ile mümkün olacaktır. çok aktif iş hayatı ve yoğun koşuşturma içinde olanlar, bir evcil beslemeye vakit ayıramıyacakları için, köpek ediniminden uzak kalmaları en gerçekçi yoldur. Ancak köpekle yaşamı kendilerinde eksiklik hissedip, çok istenildiğinde, sorumlu olduklarını unutmadan, kendilerine en doğru ırkı seçerek, köpekle yaşamı çok keyifli hayata dönüştürebilirler.




İyi bir köpek sahibi olmak, ekstradan günde 2 - 3 saat zaman ayırabilmek anlamına geliyor.




NEDEN? Yavruluktan başlayarak, genç köpekler; çok aktif, meraklı, çevreye ilgili,öğrenmeye açık, bilinçsizce yaramazlıkları olacağından, onlarla iyibir iletişim kurmak için, sıkça zaman ayırmak, olara doğru eğitimi vermek- verdirmek sık sık gezintiler yapmak sosyal hayata kaynaştırmak gibi görevleri üstlenmeliyiz.




köpeğimiz bu şekilde 3 yaşına kadar doğru eğitim ve yönlendirmeler ile yetiştirilirse, ilerdeki yaşlarda; artık keyifli sorunsuz bir hayat bizler ve köpeğimiz için ödül olacaktır.








Daha sonra nasıl ırklar seçilmeli? konusunu sizlerle paylaşacağım.
















27 Ocak 2008 Pazar

HERA'nın Eğitimi

hera, bugünkü çalışmasında bizimle çok keyifli çalışmalar yaptı. Hera``Beagle cinsi çok sempatik bir köpek bizimle çalışmaları bir süre daha devam edecek.

evimize hoşgeldin köpek

Tebrikler! artık yeni bir yavru köpeğiniz var! hayatınızı bu yeni arkadaşınızla paylaşmayı seçerek oldukça önemli bir kararı vermiş bulunuyorsunuz. Minik yavrunuzun sağlıklı, neşeli ve vefalı bir dost olmasını istiyorsanız, ona sadece sevgi ve ilginizi göstermeniz, eğitim vermeniz, doğru bir şekide beslenmesini sağlamanız, ve gerekli veteriner hekimi bakımını yaptırmanız yeterli

21 Ocak 2008 Pazartesi

Köpek Eğitimi Neden Gereklidir?


Bir köpeğin, sahibi ile her ortamda uyumlu bir şekilde yaşayabilmesi için eğitimi şarttır. İyi eğitim almış bir köpek mutludur. Ancak bu tabloyu oluşturmak sanıldığı kadar kolay değildir. Birkaç önemli konuya dikkat etmek ve mutlak yapılması gerekenleri yerine getirmekle başarıya ulaşılır. Bu kurallar şunlardır:
  1. İyi köpek seçmek: İyi köpek seçmek,dış görüntüsü ve sempatikliğine göre köpek almak değildir.Köpeğin seçiminde aranacak kriterler zekası,oyun içgüdüsü,dikkati,hareket kabiliyeti ,cesareti,motivasyonu,çalışkanlığı olmalıdır.
  2. Doğru yetiştirmek: Köpeğin barınmasından beslenmesine, oyun ve egzersizlerine dikkat etmek gerekir.
  3. Doğru zamanda doğru eğitmek: Yavru köpeğin gelişim evrelerinde yapabileceği eğitimleri zorlamadan sıkmadan öğretmek gerekir.