7 Mart 2008 Cuma

LABRADOR RETRIEVER






Labrador un atalaraı 19. yüzyılda Newfoundland Kanada da bulunan siyah renkte su köpekleridir. Bu köpeklerden bazıları hernasılsa İngiltere'ye getirilmiş ve soylu beyefendiler tarafından, vurulan avı geri getirmeleri yetenekleri sayesinde hayranlık kazanmışlardır. Kısa süre içinde İskoçya da üreticiler bu ırkı üretmeye başlamışlardır.
İlk köpeklerin hepsi siyah renkte olmasına rağmen 1899 da ilk sarı renkte köpek doğmuştur. Bu köpeğin, bugünkü tüm sarı Labrodor ların atası olduğu iddia edilmektedir. Daha sonra İngiliz kulübü sarı, siyah ve çikolata rengini kabul etmiştir. Bu renkler tam olmalıdır. Ancak çok küçük beyaz bir nokta göğüste kabul edilebilir. Sarılar soluk krem renginden tilki kızılına kadar farklı gölgelerde olabilir.
LABRADOR RETRİEVER İngiliz Köpek kulübü tarafından 1903 yılında kabul edilmiştir. Hala daha en popüler iş köpeklerinden biridir. Avda kullanılanlar köpek yarışmalarına katılanlardan biraz daha hafif olmasına rağmen, çalışan ve yarışmalara katılan Labrodorlar arasında büyük farklar yoktur. Hala köpek yarışmalarından sonra sonra ava giden Labradorlara raslanmaktadır.
Labrador vücudunun olduğu kadar, beyninide çalıştırmak ister. Bu yüzden bol egzersize ve zihinsel aktivitelere gereksinimi vardır. Çok obur olduklarından beslenmelerine dikkat edilmeli, yavrular erken yaşta duyarlı ve disiplinli bir şekilde eğitilmelidirler.
LABRDORLARIN İNANILMAZ POPÜLARİTESİ GERÇEKTEN DE HAK EDİLMİŞ BİR ÜNDÜR.

Hiç yorum yok: