4 Mart 2008 Salı

YAVRU KÖPEĞİNİZE EV EĞİTİMİ

Yavru köpeğiniz ismine karşılık vermeyi ve çağrıldığında gelmeyi, mutlaka öğrenmeli ve öğretilmelidir. Bu durum yavrunuza yapmaması gereken birşeyi yapmaya başladığında, uyarıcı bir komut vrmeniz veya onu hemen çağırabilmeniz için çok büyük önem taşımaktadır.
Yavru köpeğinize ismini öğretmek ve çağırdığınızda gelmesi eğitiminden sonra en önemli eğitim ev eğitimidir.
Köpekler kendi ihtiyaçları ve sizin ihtiyaçlarınız için, ev içine yada dışarıya tuvalet alışkanlığı kazandırılması anlamında ev eğitimi alırlar.
Yavru köpeğinize dış alanların kulanımını öğretmeden önce, yavrunuzun aşılanmış olması gerekmektedir.
Burda dikkat edilmesi gereken husus kararlılık ve sabırlı olmaktır. Köpeğinizi hergün aynı zamanda, aynı öğün saatlerinde besleyerek, yavru köpeğinizin sindirim sistemini düzenleyebilir, tuvalet ihtiyacını giderme zamanını daha iyi tahmin edebilirsiniz.
Yemeğini yedikten kısa bir süre sonra hemen ihtiyaç giderme yerine götürün. Onunla kalın ve yavru köpeğinizin dışarı eğitim almasını istiyorsanız, bu dışarı çıkma zamanını ; oyun süresindeki kadar uzatmayın. Aksi halde yavrunuz tuvalet ile oyunu birbirine karıştırıp, kafasının da karışmasına naden olacaktır.
Yavru köpeğinizi dışarıya çıkardığınızda, her seferinde aynı yerlerde dolaştırmalısınız. Bu durumda dışarı çıkıp, tuvalet ihtiyacını giderme olgusunu daha çabuk kavrayacaktır.
Yavru köpeğinizi eve getirir getirmez, ona evde yalnız olduğunda, kendi bölgesinin neresi olduğunu, yatağının, mama kabının nerede olduğunu, uyuklayabileceği ve kalabileceği yerin neresi olduğunu öğretmeye başlayın.
Köpeğiniz kaza ile birşey yaptığında, ceza olarak ona sadece HAYIR! demelisiniz.
O na sert davranmamalı, hatasını; sabırlı bir şekilde göstererek, motivasyonunu bozmayacak şekilde düzeltme yoluna gitmeli, yavru köpeğimizin özgüvenli bir şekilde, yetişmesinde yardımcı olunmalıdır.

Hiç yorum yok: