3 Eylül 2008 Çarşamba

EVCİL HAYVANLARIN TAŞINMASI "HAVAYOLU ULAŞIMINDA"

DIŞ HATLAR

Evcil hayvanların taşınması konusunda, ülkeye giriş şartları, aşılar, gümrük kuralları vb uygulamalardan yolcular sorumludur.

Evcil hayvanlar, yalnızca yolcu eşliğinde uçağa kabul edilebilir.

çantaları dahil olmak üzere ağırlığı 6 kiloyu geçmeyen kedi ve köpekler, kabinde gidiş için
€ 20.- ve gidiş dönüş için € 30.- karşılığında taşınabilirler.

6 kilonun üzerindeki evcil hayvanlar, havalandırma sistemli kargo bölümünde gidiş için € 40.- ve gidiş dönüş için ödenecek € 60.- karşılığında yolculuk yapabilir.


Yolcuların güvenliği ve rahatlığı açısından, kabinde belirli sayıda hayvan taşınmasına izin verilmektedir.

Evcil hayvanlar, hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen 55×40x20 cm boyutlarındaki çantalar veya kafesler içinde taşınabilir.

Evcil hayvanlar, uçuş boyunca yerde durmak zorundadır. Bilet alınırken, evcil hayvanların haber verilmesi önemle rica edilir.


İÇ HATLAR

Evcil hayvanlar, yalnızca yolcu eşliğinde uçağa kabul edilebilir.

Evcil hayvan olarak sadece kedi, köpek, muhabbet kuşu ve küçük kaplumbağa kabine girebilir. Kabin içinde taşınabilecek olan evcil hayvanlar sadece hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen 55 x 40 x 20 cm boyutlarında ve en fazla 6 kg’a kadar uçuşuna uygun çantalar veya kafesler içinde taşınabilir.
Evcil hayvanlar, uçuş boyunca yerde durmak zorundadır. Bilet alınırken, evcil hayvanların haber verilmesi önemle rica edilir. Yön başına fazla bagaj ücreti (2.-YTL kg.) tahsil edilir.

Muhabbet kuşu ve küçük kaplumbağa kendi hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen çantalarında veya kafeslerinde taşınabilirler. Yön başına fazla bagaj ücreti (2.-YTL kg.) tahsil edilir.

6 kilonun üzerindeki köpek veya kedi, havalandırma sistemli kargo bölümünde hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen uçuşa uygun kafesler içinde taşınabilir. Yön başına fazla bagaj ücreti (2.-YTL kg.) tahsil edilir.
Aşağıdaki saf kan köpek cinslerinin ve bunlarin birbirleri ile kırmalarının tasınmasi kabul edilmemektedir. Bu yasak aşağıdaki cinslerin başka (diğer) cinsler ile kırmalarını kapsamamamaktadır:

- pitbull terrier
- american pitbull
- american staffordshire terrier
- staffordshire bullterrier
- bullterrier
- american bulldog
- dogo argentino
- fila brasiliero
- kangal (karabash)
- kaukasian owtscharka
- mastiff
- mastino napoletano

Yolcuların güvenliği ve rahatlığı açısından, kabinde ve kargo bölümünde belirli sayıda hayvan taşınmasına izin verilmektedir.

Yolcu taşıyacağı evcil hayvanın aşı kağıdını ve kimliğini yanında bulundurması gerekmektedir.

Alıntıdır

Hiç yorum yok: