11 Eylül 2008 Perşembe

KÖPEK EĞİTİMİ

KÖPEKLERE NASIL YAKLAŞILMASI GEREKTİĞİNİ ÇOCUĞUNUZA ÖĞRETMELİSİNİZ.
Çocuğunuza, bir köpekten korktuğunda yada bir köpek ona karşı tehditkar hareketlerde bulunduğunda kaçmaması gerektiğini öğretin. KAÇAN BİRÇOCUK KÖPEKTE AVLANMA DUYGUSU UYANDIRIR. Korkan çocuğun ısırılmamak için genelde hızla yukarıya kaldırdığı kollarıda köpekte avlanma hissine yol açabilir. Özelliklede bu bir bekçi köpeği ise.
Bunun yerine çocuğunuza böyle bir durumda kollarını göğsüne çapraz birleştirmesini, hareketsiz, sessiz ve sakin kalmasını öğütleyin. Hareket görmeyen köpek, kısa sürede ilgisini kaybederek uzaklaşır.
Köpek uzaklaşmıyorsa, çocuğunuza yavaş ve dikkatlice geri adım atmasını, köpeğin gözlerine bakmadan onu izleyerek uzaklaşmasını öğretin. Bunu; bir köpek olmadan da onunla sıkça deneyebilirsiniz. Çocuğunuza en kötü durumlarda yapacakları da öğretmelisiniz. Bir köpek saldırısı sırasında, cenin pozisyonu alarak, yere yatmasını, ellerlede kafa ve boyun bölgesini korumasını göstermelisiniz.
Köpeklerin çoğu bu yatışı bir teslimiyet olarak algılar. Ve bir kaç saniye yanında durduktan sonra uzaklaşır.
Köpeğe bir ödül verirken, genelde çocuklar son anda korkup, hızla ellerini geri çekerek, koşmaya başlarlar. Ödülü yakalamaya çalışan köpek, o zaman çocuğu devirebilir veya yanlışlıkla ısırabilir. Çocuğunuza ödülü verirken, ödülü parmakların arasında tutmaktansa, açık elinin avucunda olacak şekilde ikram etmesini öğretmelisiniz.
Çocuğunuza; uyuyan, mamasını yiyen ve yavruları ile ilgilenen bir köpeği asla rahatsız etmemesi gerektiğini öğretmelisiniz. Çocuğunuza bunu "aynısı sana yapılsa sende korkup kızardın" diye izah edebilirsiniz.
Çocuğunuza, arabanın penceresi, çit veya başka engellerin arkasında duran bir köpeği asla KIZDIRMAMASINI öğütleyin.
Zincire bağlanmış bir köpeğe asla yaklaşmayın. Zincire vurulan köpeklerin çoğu zamanla agresifleşir.
EĞİTİM HERŞEYİN BAŞI!
kaynak;Zoolistan

Hiç yorum yok: