12 Mayıs 2008 Pazartesi

BASINDAN " KÖPEK HABERLERİ "

Bu köpek insan gibi yürüyor



Faith'in hikayesi duyanları şaşkınlıktan donduruyor. İşte insan gibi yürüyen köpeğin ilginç hikayesi...
"Faith" (İnanç) adlı bu köpeğin ibret verici hikayesi duyanları şaşkınlıktan donduruyor. Doğuştan biri sakat üç bacağı olan köpek hayatını iki ayak üstünde sürdürüyor...

"Faith" (İnanç) adlı bu köpeğin ibret verici hikayesi duyanları şaşkınlıktan donduruyor. Doğuştan biri sakat üç bacağı olan köpek hayatını iki ayak üstünde sürdürüyor...

Bu köpeğin mucize gibi hikayesi duyanları şaşkınlıktan donduruyor. Doğduğunda bir tanesi sakat üç bacağa sahip olan "Faith" (İnanç) isimli bu köpek, veterinerler tarafından ötenazi ile uyutulmak üzereyken hayırsever tringfellow ailesi tarafından evlerine alınmış.

Hayvanın durumuna çok üzülen aile ona iki ayağıyla yaşamasını öğretmek için seferber olmuş. Önceleri sadece zar zor emekleyebilen köpek, 6 aylık azim ve yoğun çalışmanın ardından bir insan gibi yürüyebilen ve hatta zıplayabilen bir hale gelmiş. Doğduğunda kendi öz annesi tarafından, daha sonra da veterinerlerce öldürülmek istenen "Faith"'in hikayesi pek çok kişiye örnek olabilecek nitelikte.

(Vatan)Cumartesi, 19 Nisan 2008




Klonlanmış Afgan tazısı Mayıs'ta baba oluyor

Klonlanan (genetik olarak kopyalanan) iki dişi köpekle yapay yoldan çiftleştirilen ilk erkek klon köpeği ''Snuppy'', Mayıs'ta baba oluyor.

Güney Koreli araştırmacıların açıklamasına göre, klonlanmış köpekler böylece ilk kez üremiş olacak.

Gazetelerde çıkan açıklamaya göre, 'Snuppy' adlı Afgan tazısı, aynı cins iki dişiyi yapay döllenme yoluyla gebe bıraktı. Ultrason çekimleri, ceninlerin iyi olduğunu ve doğumun 16-20 mayıs arasında olacağını gösteriyor. Doğumlar normal şekilde cereyan ederse klonlanmış köpekler ilk kez başarılı şekilde üremiş olacak.

Profesör Lii Byung-Çun, 'Klonlanmış hayvanların ikinci nesilleri hep genetik bozuklukla dünyaya geliyordu. Ceninlerde şimdiye kadar anormallik görmedik' dedi.

Klonlanmış köpeklerin üreyeceği haberi, üniversite çevrelerinden tepki görmekte gecikmedi. Seul üniversitesi araştırma enstitüsü başkanı, deneyler tamamlanmadan ve akademik raporlar hazırlanmadan sonuçların basına açıklanmasının yasak olduğunu belirterek, Profesör Lii'nin cezalandırılacağını bildirdi.

Seul üniversitesi, Hvang Vuu-Suk adlı araştırmacının kök hücre araştırma sonuçlarını tahrif ettiğinin anlaşılmasından sonra, araştırmacılara deney sonuçlarını erkenden açıklamayı yasaklamıştı.

Kaynak: cnntürk

Hiç yorum yok: