10 Mayıs 2008 Cumartesi

KÖPEK BAKIMI"BASINDAN KÖPEK HABERLERİ"


Köpekler mutluluk veriyor
10 Mayıs 2008, Cumartesi

İngiltere'nin güneyindeki Portsmouth Üniversitesinden bilim insanlarının araştırmasında, köpek sahiplerinin hava kötü olsa ya da kendilerini iyi hissetmeseler bile köpeklerini gezdirmek zorunda hissettiklerini, bunun da formda kalmalarını sağladığı ortaya çıktı.

Köpek sahipleriyle yapılan söyleşiler sonucu ortaya çıkan araştırmada, sadık dostlarını gezdirmenin, diğer köpek sahipleriyle ilişki kurmalarını sağladığını söyleyen köpek sahiplerinin, böylece sosyal yaşamlarının zenginleştiği belirlendi.

Araştırmaya katılanların çoğunu emekliler, dullar veya bekarlar ya da bir hastalığı bulunanlar oluştururken, bu kişiler kendilerini yalnız, izole veya depresyonda hissettiklerinde köpeklerinin kendilerine fiziksel ya da sosyal açıdan yardımcı olduklarını söylediler.

Bilim adamları, köpek gezdirmenin gençlerin aileleriyle daha iyi ilişki kurmalarını sağladığını, çocukların da köpek gezdirerek, televizyon veya bilgisayar başından kurtulduklarını, temiz hava aldıklarını ve egzersiz yapmış olduklarını belirttiler.

Hiç yorum yok: