12 Mayıs 2008 Pazartesi

KÖPEK BAKIMI " KÖPEKLERİMİZ VE BESLENMELERİ"








Çiftliğimizde konaklayan,eğitim yada pansiyon amaçlı kalan köpeklerimizin maması hakkında bilgi vermek istedik.
Kullandığımız mama EAGLE PACK ürünleridir.


23% Protein / 12% Yağ
Kalori - 377 kcal/cup

Ürün Adı:
Large & Giant Breed Puppy Formula 7.5kg, 15kg

Inulin, Glucosamine, ve Beta Karoten

Ürün Detayları : İRİ & DEV IRK YAVRU KÖPEK MAMASI KUZU ETLİ & PİRİNÇLİ

Bir formül nasıl seçilmeli ?

Bizim formülümüz 8 Great Dane cinsi köpekte hiçbir test problemi rapor edilmeden test edildi. Biz iri ve dev ırk köpeklerde en uzun, en başarılı izleme rekoruna sahibiz. Sizin köpeklerinizi denemiyoruz.

Mafsal eklemlerini oluşturan collagen’i sağlamak için kaliteli et unları kullanıyoruz.

“Sağlıklı bir yaşam için“® hammaddeleri bizim formülümüzü üstün yapar:

Sindirim emzimleri ve probiotikler gazları, ishali ve kusmayı azaltır ya da yok eder.

Inulin faydalı ve büyütücü bakterilerin oluşmasını ve büyümesini sağlayan bir konsantre probiotikdir.

İÇİNDEKİLER : Kuzu eti unu,Kahverengi pirinç, Mısır,Tavuk eti unu, Kurutulmuş pancar küspesi ,Tavuk yağı (Doğal Tocopherollerle korunmuş) ,Yulaf unu, Hamsi & Sardalye unu,Keten tohumu, Ringa balığı yağı,Kurutulmuş yumurta ürünleri,Kurutulmuş bira mayası, Buğday çekirdekçiği unu,Potasyum Klorid,Inulin, Glucosamine Hydrochloride ,Yucca Schidigera özü, Beta Karoten,DL-Methionine, Vitamin A Asetat, Vitamin D3 , Vitamin E , Riboflavin , Vitamin B12 , d-Pantothenic Asid, Niacin , Choline Chloride, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitrate, Folik asid, Askorbik Asid, Biotin, Lecithin,Biberiye özü, Inositol,Deniz yosunu, Polysaccharide Çinko kompleksi, Demir, Manganez,bakır ve KObalt, Potassium Iodate, Sodyum Selenite, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Enterococcus faecium, B. subtilus, Bacillus licheniformis, Bacillus coagulins, Aspergillus oryzae ve Aspergillus niger.




25% Protein / 15% Yağ
kalori - 420 kcal/cup

Ürün Adı:
Original Adult Formula 3kg, 7.5kg, 15kg, 18.16kg

Ürün Detayları : AKTİF YETİŞKİN KÖPEKLER İÇİN

Köpeğinizin yaşamının en yüksek seviyesine eriştiği dönemdir. Koşmak, yakalamak, getirmek, çeviklik, avcılık ve günün sonunda başını sizin kucağınıza koyuşu. Şimdi onun bundan sonra uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için dikkat etmeniz gerekiyor.

Köpeğinizi insan gıdası kalitesinde en yüksek sindirilebilir etlerden elde edilmiş et unu proteinleri ile besleyiniz. Bizim kullandığımız et unları hormonsuz, antibiotiksiz, kimyasal koruyucular ve renklendiriciler ihtiva etmez. Yüksek sindirilebilirlik yetişkin köpeğinizin sindirim sisteminin daha kolay çalışmasını sağlar.
Bu ürünün yüksek sindirilebilirliği kas, doku ve kandaki elementleri ve bağışıklık sistemini destekler.
Sizin kendiniz için tercih ettiğiniz kalitede hammaddeleri kullanıyoruz. Şu anki üst düzeydeki pozisyonunumuzu bir adım ileriye götürmek hedefiyle hareket ediyoruz. Tüm Eagle Pack ® formülleri gibi Original Adult‘da 8 ya da daha fazla. ”Sağlıklı bir Yaşam”® hammaddeler bulundurur. Bize mahsus özel formül köpeğinizin sağlıklı yıllar geçirmesine yardımcı olur. Sayfa 11 ve 12 de bahsettiğimiz Yoğurt Probiotikleri, prebiotikler, sindirim emzimleri, koruyucular, Omega Health® sağlıklı tüyler, ve deri oluşturur. SQM® Vitamin/Mineral sistemi vitamin ve mineral kayıplarını telafi eder.
İÇİNDEKİLER : Domuz eti unu,Mısır, Kahverengi pirinç,Tavuk eti unu,Tavuk yağı (Doğal Tocopherollerle korunmuş) ,Yulaf unu, Kurutulmuş pancar küspesi,Hamsi & Sardalye unu,Yulaf unu,Kurutulmuş bira mayası, Keten tohumu,Buğday çekirdekçiği unu,Kurutulmuş yumurta ürünleri,Tuz,Potasyum Klorid,Havuç,Bezelye,Yucca Schidigera özü, DL-Methionine,Çinko Kompleksi ,Demir, Manganez ve Bakır, Kalsiyum Karbonat, Vitamin E , Niacin, Yucca Schidigera özü, Vitamin A Asetat, Vitamin D3 , Vitamin E , Riboflavin , Vitamin B12, d-Pantothenic Asid, Niacin , Choline Chloride, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitrate, Folic Acid, Askorbik Asid, Biotin, Lesitin,Biberiye özü, Inositol, Deniz yosunu, Polysaccharide Çinko kompleksi,Demir, Manganez, Bakır ve Kobalt, Potasyum Iodate, Sodyum Selenite, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Enterococcus faecium, B. subtilus, Bacillus licheniformis, Bacillus coagulins, Aspergillus oryzae, ve Aspergillus niger.




30% Protein / 20% Yağ

Kalori - 449 kcal/cup

Ürün Adı:
Power Formula 15 KG.

Ürün Detayları : Çok yüksek beslenme ihtiyaçlarına cevap verir !


 Lider köpek eğiticileri ve kızak yarışçıları tarafından tercih edilmiştir :
- Dört kez Iditarod birincisi Martin Buser; Gelmiş geçmiş en hızlı Iditarod takımı (2002).
- Hans Gatt, 2002, 2003, ve 2004 Yukon Quest birincisi.
Power Formula bu kızak köpeklerinin 1000 mil boyunca -40 derece soğukta Kanada’nın vahşi şartlarında koşmalarını sağlar.

 Köpeğin ağırlığını ,eklem hareketlerini ve dayanıklılığını ,çalıştığı süreçte dengeli bir şekilde destekler.

 Güçlü patiler, süper sağlıklı deriler ve tüyler oluşturur.

 Çalışma koşulları altındaki ishal problelemlerini en aza indirir yada tamamen ortadan kaldırır.

 Erkeklerde sperm sayısını ,dişilerde ise yumurtlamayı arttırır.

 Ameliyattan çıkmış köpeklerin gücüne kavuşmasında destek sağlar .

 Yarışma köpeklerine avantaj sağlar.

İÇERİK :

Tavuk eti unu, Kahverengi pirinç, Beyaz pirinç, Domuz eti unu, Mısır unu , Kurutulmuş pancar küspesi, Tavuk yağı yağı (Doğal olarak Tocopherols and Citric Asidle korunmuş),Hamsi&Sardalye unu,Bira mayası, Kurutulmuş yumurta ürünleri, Yulaf unu, Tuz, Potasyum Klorid, Glucosamine Hydrochloride, DL-Methionine, Vitamin A , Vitamin D3 , Vitamin E , Riboflavin , Vitamin B12 , d-Pantothenic Acit, Niacin , Choline Chloride, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitrate, Folik Acsit, Askorbik Asit, Biotin, Biberiye özü, Inositol, Suyu alınmış deniz yosunu, Polysaccharide ,Çinko, Demir, Manganez, Bakır ve Kobalt, Potassium Iodate, Sodyum Selenite, Yucca Schidigera özü, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium, B. Subtillus, Bacillus lichenformis, Bacillus coagulins, Aspergillus oryzae ve Aspergillus niger.



*Holistic nedir?
Holistic terimi açıldığında; doğal, bütünleyici, bütün metabolizmayı kapsayan anlamına gelmektedir. Yani mamanın içerdiği hayvansal ürünlerin antibiyotiksiz, hormonsuz doğal besi etlerinden temin edilmesi, zirai ilaçsız altın sarısı bütün tahılların kullanılması en temel farklılıkları olup, ayrıca saf kaliteli yağlar ve yağ asitleri takviye edilmesi, doğal - kaliteli - dengeli selüloz içermesi, seçilmiş formüllerdeki meyve - sebze katkılarını kapsaması, mama değişiklikleri için önem arz eden probiyotikler ve prebiyotikleri içermesi dolayısı ile önemli bir konudur.

*Eagle Pack Holistic Mamaları içerisinde bulunan probiyotikler, prebiyotikler ve bakteriler hangi sebepten dolayı kullanılmıştır?
Kuru mama ile beslemenin ilk adımı olan anne sütünden kuru mamaya geçiş aşamasında sindirim sistemine bağlı problemlerle karşılaşma riskini minimum düzeye indirmek için holistik kuru mama içerisinde olan probiyotikler ve prebiyotikler önemlidir. Probiyotikler yoğurt kültüründe bulunur ve barsak florasında bulunan Lactobacillus acidophilus ve Enterococcus faecium gibi yararlı bakterilerin yaşaması için uygun ortam hazırlarken E.coli ve Salmonella gibi zararlı bakteriler ortamdan uzaklaşır ve dolayısı ile sindirim sistemine bağlı problemlerin riski artık minimum düzeydedir.

* Mamanızın içindekiler bölümünü okuduğumunda Quinoa isimli bir bitki gördüm. Bu bitki hayvanlarda ne açıdan faydalı olmaktadır?

Quinoa Amerika'da çok eski ve seçkin bir tarihe sahip olup Inka'lar taraından 5000 yıl önce KUTSAL TAHIL olarak adlandırılmaktaydı. Quinoa bitkisi mükemmel amino asit yapısına sahip olmasının yanı sıra, yüksek oranda kalsiyum, fosfor, demir içerip az oranda sodyum içermektedir. Bu özelliklerinden dolayı Eagle Pack Holistic Mamaları içerisinde kullanılmaktadır.

*Balıklı Mamanın diğer mamalardan farkı nedir?
Balık eti non-complex bir protein yapısına sahip olması nedeniyle diğer hayvansal protein kaynağı olan etlerle kıyasladığımızda hipoallerjenik bir özellik taşımaktadır. Ayırıca % 95 oranında sindirilebilme özelliğine sahiptir. Bizim balık etli ürünümüz hamsi, sardalya ve somon balığı içermektedir. Hamsi ve Sardalya düşük kül ve magnezyum içerir bunlar sofralık kalitede ürünlerdir. Somon ise doğadan yakalanmıştır, kültür balığı değildir. Yani hem höpoallerjenik olması hem de yüksek sindirilebilirlik değeri balık etinin en önemli özellikleridir.

*Eagle Pack Holistic Mamaları nerede üretilmektedir?
Eagle Pack Amerika'nın Indiana eyaletinde kendi fabrikasında üretilmektedir. Hayvansal ve bitkisel ürünlerin kaynakları kendi kontrolleri altında ki çiftliklerden elde edilmektedir.

* Mamalarınızda bulunan Aqua C vitamininin farkı nedir?
Aqua C vitamini daha stabil olması nedeni ile biyoyararlanımı daha yüksektir. Bunun için mamalarımızda Aqua C vitamini kullanılmıştır.

www.neptun-fora.com neptun@neptun-fora.com

1 yorum:

boncukvet dedi ki...

eagle pack mamalarını bulabileceğiniz adres. www.boncukvet.com