22 Temmuz 2008 Salı

KÖPEK EĞİTİMİ

Erken yaşlarda eğitilen köpeğiniz sizinle birlikte, sizin çevrenizde başarılı, eğitimi ile kurallara uyan, çevresi ile iletişim sağlayan size güveni olan bir dost olacaktır. İlk 16 hafta köpeğin tüm hayatı için eğitimin şart olduğu bir dönemdir. Sosyal hayatta köpeğinizin diğer insanlarla tanışması, seyahatleriniz esnasında arabadaki herhangi bir aile ferdinin kucağında oturarak seyahat etmesi yeni çevreye uyum sağlaması açısından çok önemlidir.
Köpeğiniz ilk olarak size güvenecektir. Köpeğiniz size güveni geliştikten sonra evcilleşmesi, çevreye uyum sağlaması çok daha kolay olacaktır. Bazı insanlar köpeklerini diğer insanlarla, komşuları ile tanıştırırlarsa kendilerine alışmayacaklarını, herkesi kendileri kadar çok seveceklerini düşünerek çekimser davranırlar. Bu yanlış bir düşüncedir. Köpeğinizin insanlarla dost olması, çevreyi tanıması gereklidir. Onun çevreyi tanıması için sıklıkla çevreyi gezdirin. Arasıra alışveriş merkezleri, parklara ve oyun bahçelerine götürerek buralara da uyum sağlamasına yardımcı oluruz.

YAVRU KÖPEĞİ İKAZ ETMEK

Yavru köpeği ikaz etmek nadiren gerekir. Bu gibi durumlarda köpeğinizi ensesinden tutup hafifçe sağa sala sallayıp ve otoriter bir sesle "hayır" demeniz yeterli olacaktır. Sakın köpeğinize elle veya gazeteyle vurmayınız. Yavru köpeğinizi cezalandırmak amacıyla dışarı atmak, kafese kapatmak, bodruma kilitlemekle bir netice elde edemezsiniz. Yavru köpek bunları yanlış hareketle bağdaştıracak muhakemeye sahip değildir. Yavrunun size ters gelen veya inadına yapıyormuş gibi gelen hareketleri aslında doğruyla yanlışı birbirinden ayırt edememesinden kaynaklanmaktadır
makale

Hiç yorum yok: