26 Temmuz 2008 Cumartesi

KÖPEK PSİKOLOJİSİ VE BAKIMI

KÖPEK PSİKOLOJİSİ
Psikolojinin genel tanımı, insan ve hayvan davranışlarını, davranışın altında yatan her türlü olguyu, süreci de içine alarak inceleyen bilim dalı olarak yapılabilir.

Köpek davranışlarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar eskilere dayansa da devamlı olarak araştırmalar devam etmekte ve on yıl evvel inanılan ve doğru bilinen bazı bilgiler bugün geçerliliğini korumamaktadır.



Bir köpeğin beyninin nasıl çalıştığını, davranışlarını, tepkilerini, sosyal yaşamını bilmeden onu eğitebilmek, birlikte yaşamak, motive etmek, davranış problemlerini çözmek olanaksızdır. Günümüzde artık köpek davranışları öğrenilmeye başlanıldığından beri geçmişte bazı yanlışların yapıldığı anlaşılmıştır. Günümüz köpek psikolojisi ve köpek eğitimi köpeklerin davranışlarının düzeltilmesinde ve eğitilmesinde onlara zarar vermemeye ve yapılacak her uygulamanın insani olmasına dikkat etmektedir.

Hayvan psikolojisinin önemi nedir?

Psikoloji insan ve hayvan için aynı önemi taşır. Çünkü onlar da bir takım dürtülerle doğarlar; ancak, yaşamlarını devam ettirecek birçok davranışı sonradan edinirler. Psikoloji burada devreye giriyor. Sonradan edinilen davranışların sebep-sonuç ilişkisini araştırıyor. Öğrenmedeki farklılıklar, farklı kişiliklerin gelişmesine ve hayvanda kişilik kavramının doğmasına neden oluyor.

http://www.kopekalemi.com/psikoloji.php

Hiç yorum yok: