26 Temmuz 2008 Cumartesi

KÖPEK



Dünyanın en ünlü 10 köpeği belirlendi

İnsanlık tarihini değiştiren en kahraman köpek de uzaya ilk kez giden Laika. İşte ‘top 10’: 1. Ünlü köpeklerin başında, SSCB tarafından 50 yıl önce Sputnik 2 mekiğiyle uzaya gönderilen Laika geliyor. Atmosfer değişimi ve stresten ölen Laika uzaya giden ilk astronot köpekti.
2. Strelka ve Belka da SSCB tarafından Sputnik 5 uzay mekiği ile uzaya gönderilen ve canlı olarak dönen ilk köpekler oldu.
3. Pers ordusuyla savaşan Büyük İskender, bir fil tarafından ezilmekten köpeği Peritas tarafından kurtarıldı ve fetihlerine devam etti.

4. Küba ile ABD arasında yaşanan füze krizi, Başkan Kennedy'nin terrier cinsi köpeği Charlie'yi sevmesiyle çözüldü. Kennedy, yumuşayarak tansiyonu düşürme kararı almıştı.
5. Sigmud Freud psikoterapi yaparken hastayı rahatlatması için köpeği Jofi'yi muayehanede bulundururdu. Jofi günümüzde köpeklerin terapide kullanılmasının önünü açtı.
6. İngiltere Kralı 3. Henry’nin köpeği Wolsey, Papa’nın topuğunu ısırdı. Papa sinirlenince de İngiltere’de devlet ve din ilişkileri ayrıldı.
7. Napolyon sürgünde bulunduğu Elba’dan kaçarken bindiği botta, boğulmaktan Newfoundland isimli köpek sayesinde kurtuldu.
8. ABD Başkanı Richard Nixon Watergate skandalıyla sorgulanırken "Köpeğimi çocuğum gibi sevdim" diyerek sempati kazanıp aklanmıştı.
9. 'Apocalypso Now' filminin helikopter sahnesi, köpek Peps'in verdiği tepkilere göre yapıldı.
10. İskoç Kralı Robert the Bruce, köpeğini almak için ülkesine döndü. Ülkesine dönen Kral, İskoçya'yı da bağımsızlığına kavuşturdu.

Haber Tarihi : 03 Kasım 2007 Cumartesi 12:09
Haber Kaynağı : http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=43390

Hiç yorum yok: