25 Ağustos 2008 Pazartesi

KÖPEK EĞİTİMİ

Köpek Sahibinin Sorumlulukları

Bir köpeğin sevgisi, sadakatini ve arkadaşlığını paylaşmak ve yaşamak sadece onun bakımını değil, ailenizin, arkadaşlarınızın ve komşularınızın yaşam kalitesini koruma sorumluluğunu da beraberinde getirir.

Bir köpeğin yaşam standartlarını sahibi belirler. Yerel yasalara uymanızın yanısıra köpeğinizin yaralanmasını, zarar görmesini veya hastalanmasını önlemek sizin görevinizdir.

Köpekler sosyal hayvanlardır ve ona ailenizin bir ferdi gibi davranmalısınız. Diğer köpeklere ve insanlara karşı güvenilir, iyi huylu ve sosyal olması tamamen küçük yaşlardan itibaren sizin vereceğiniz eğitime bağlıdır.

Eğitimin Önemi

Pati uzatmak boyun eğmenin işaretidir. Bütün iyi huylu evcil köpekler sahiplerinin emirlerine uymaya eğitilmeli, yabancıların yanında sakin ve uyumlu olabilmelidirler. Bazı büyük köpekler insanlardan daha güçlüdür ve eğitilmezler ise tehlikeli olabilirler.

Köpeğin Sosyalliği

Köpekler birbirlerine sataşmadan ve isteyerek birlikte oturabilmeleri için eğitilmelidir. Erken yaşlarda sosyalleştirme köpeğinizin başka köpeklerle biraraya geldiğinde rahat ve sakin olmasını sağlayacaktır. Kalabalık şehir hayatında her gün başka köpeklerle karşılaşacak köpekler için bu eğitim zorunludur.

Veteriner Seçimi

Bütün köpekler periyodik olarak veteriner kontrolünden geçmelidir. Solucan ve parazitlere karşı 3 ayda bir hap almalı veya aşı olmalıdır. Bulaşıcı hastalıklara karşı yıllık aşıları tam olmalıdır.

Veterinerizi evcil hayvanları olan arkadaşlarınızın tavsiyelerine ve tecrübelerine göre seçebilirsiniz. Veterinerinizi günün 24 saati arayabileceğiniz telefon numaralarını yanınızda taşıyın!

Hiç yorum yok: