24 Ağustos 2008 Pazar

KÖPEK EĞİTİMİ

Daha İyi Performans İçin İpuçları

Birden fazla sayıda köpekle çalışmaya başlandığında bir şey hemen ortaya çıkar: köpekler bir beceriyi tek başlarına verimli bir biçimde çalışırlarsa, bir araya geldiklerinde sergilenecek performans ve aralarındaki uyum daha iyi olur. Kendilerinden ne istendiğini anlayan ama gösteriyi birlikte uyum içinde nasıl sergileyeceklerini öğrenmeleri gereken köpeklerle çalışmanın bazı püf noktaları vardır.
• Sadece beceriyi hızlı sergileyen köpekleri ödüllendirin.
• Komutu verirken sadece üzerinde çalıştığınız tek bir köpeğe yönelin.
• Tek bir köpek üzerinde çalışırken, diğer köpeklerin “Bekle” komutunu bozmadan sürdürmelerini ödüllendirecek bir yardımcı kullanın.
• Performanslarını kalıcı tutabilmek için her köpekle belirli aralıklarla tekrarlamalar yapın.
• Vereceğiniz ödüllerin miktar ve kalitesini sürekli değiştirerek köpeğinizin merak duygusunu artırın. Bu şekilde bir sonraki ödülünü merak edeceği için daha hevesle çalışacaktır.
• Köpeklerin daima hazır ve konsantrasyonlu kalmalarını sağlamak için çalışmalarınızı kısa süreli ve sık aralıklı yapın.

ÖNEMLİ
Sıralarını bekleyen köpekleri yeterince ödüllendirmezseniz bütün ilgilerini yitireceklerdir. Beklerken ödüllendirilen köpekler daima oyuna odaklanacak ve performanslarını sergilemeye hazır olacaklardır.


Her köpeğin içinde bulunan gösteriş yapma arzusu kutlanmalıdır! Köpeğinizin (ya da köpeklerinizin) içinde bulunan mizah duygusu ve heyecanını dışa vurmasına, onu eğlence komitenizin bir üyesi yaparak izin verin. Köpeğinize oyunları öğretmekle harcayacağınız zamandan ve bunları ailenize, arkadaşlarınıza sergilemekten zevk alın. Köpeğinizle sağlıklı bir eğitim ilişkisi kurarsanız bu aranızdaki iletişimi artıracak ve davranış problemlerini kontrol etmenize yardım edecektir.

http://www.hashisin.com/?p=46#more-46

Hiç yorum yok: