25 Ağustos 2008 Pazartesi

KÖPEK BAKIMI

Bahçe ve Köpek

Köpekler tercihen sahipleri veya başka köpeklerle günlük olarak dışarıda dolaşmak isterler. Dış ortam aktiviteleri köpeğinizin duyularını uyarır, ancak kendi başlarına köpekler için tehlikeli olabilir. Kontrolü tekrar kolayca ele alabileceğiniz yerler dışında köpeğinizi tek başına serbest bırakmayınız. Köpeğinizin tek başına sokaklarda dolaşması onun için bir tehlike, komşularınız için de nezaketsizliktir. Çalışan köpekler techizatlı bir kulübede açık havada bakılabilir, ancak düzenli olarak fiziksel aktiviteler için serbest bırakılmalıdır.

Bahçede bırakacağınız zamanlarda bahçenizden kaçmasının mümkün olmadığından ve bahçenizde onun için tehlikeli olabilecek nesneler olmadığından emin olun. Yüksekçe bir çit işinizi görecektir. Bahçedeki en büyük tehlike dışarı kaçma olasılığıdır. Sağlam kilit, çit, sürgü ve menteşeler kullanın. Çitleri delik ve yırtıklara karşı kontrol edin, çöp tenekeleri ve bahçenizle ilgili kimyasaları kapalı bir dolapta tutun. Kullanılan bir barbeküden köpeğinizi uzak tutun. Çiçek saksılarınızı devrilebilir şekillerde tutmayın. Bahçenizin belirli bir bölümünde (çimlerin kötü olduğu veya kumluk bir alan) tuvaletini yapması için onu eğitin. Yaz günlerinde arada bir bahçede geceleyebileceği açık bir kulübe alın.

Birçok bahçe bitkisi (zakkum, baldıran veya ağıotu, porsuk ağacı, zambak, sarmaşık, mantar) köpekler için zehirlidir ve bu tür bitkileri yemeleri engellenmelidir.

Seyahat ve Tatiller

Köpeğinizle seyahat eğlenceli olabilir, ancak dikkatli bir planlama gerektirir. Eğer kendi aracınızla seyahat edecekseniz, arabanızın techizatlı olması gerekir. Birkaç saatte bir durmalı, köpeğinizin hareket etmesini, su içmesini ve rahatlamasını sağlayın. Güneşli veya sıcak havalarda köpeğinizi arabada kesinlikle bırakmayın. Köpekler vücut sıcaklıklarını kontrol etmekte zayıftır ve ölümcül sıcak çarpmasıyla insanlardan daha kolay ve daha hızlı karşı karşıya kalırlar.

Hiç yorum yok: