3 Ağustos 2008 Pazar

KÖPEK BAKIMI"Ev Temizliği"

TÜY
Tüylerin hergün taranıp fırçalanması, giysilerde ve mobilyalarda, özellikle tüy dökme mevsiminde tüy görülmesi sorununu çözer.

Köpeğinizin kestirdiği mobilyalarda yıkaması kolay köpek battaniyeleri kullanabilirsiniz.

Kurutma makinası, havalandırma ve ocak filtrelerini sık sık temizleyin.

Halı ve kilimleri temizlerken, mikser uç ve fırçalı elektrikli süpürge kullanın.

Sert yüzeyleri temizlemek için, süpürge bezinize anti toz sprey sıkıp, süpürün.

Kenar ve köşerleri silmek için nemli bez ya da kağıt havlu kullanın.

Döşemeler, kumaş süsler, yatak örtülerinde nemli bez, lastik eldiven ya da nemli kağıt havlu kullanın.
Tek yönde ovalayın.

Kıyafetler. Marketlerde satılan şerit merdane kullanın. Yapıştırıcılı olanlar da var. Kadife fırçası da kullanabilirsiniz. Bir yönde fırçalayıp tüyleri toplayın, diğer yönde fırçalayıp tüyleri fırçadan çıkartın.

Yıkanabilir malzemeler. Silkeleyip yukarıdaki metodlardan birini uygulayın.

İDRAR, DIŞKI VE KUSMA

En kısa sürede problemli noktaya gidin. Kağıt havlu kullanarak temizleyin. Dışkı için bıçak ya da mukavva kullanın. Amonyaklı temizlik malzemesi kullanmayın. Bu köpeğinizi o noktaya tekrar çeker.

Tüm kazalarda, çok amaçlı temizlik malzemeleri ya da bulaşık deterjanı kullanıp silin. Temizlik bitince, beyaz sirkeye batırılmış bez ya da süngerle noktayı kapatın.

Halı kazalarında, lekenin üstüne bir kağıt havlu ya da havlu bastırın, havluyu mümkün olan tüm ıslaklığı alıncaya kadar değiştirip devam edin. Sonra bir halı temizleyici ya da suya az katılmış bulaşık deterjanı kullanın. Ovmayın emdirerek alın ki etrafa yayılmasın. Nemli süngerle durulayın ve 10 dakika soda ile ıslatın. Tekrar emdirip temizleyin sonra bir havlu yayın, üstüne bir ağırlık koyun, bütün gece bekleyin.

Ertesi gün enzim ve bakteri kokusu nötralize eden bir spreyle spreyleyin. Veterinerinize bu konuda danışabilirsiniz. Enzimatik ürün idrar kadar derine işlemelidir. Etkin olması için alan 24 saat nemli kalmalıdır. Kurumaması için bir plastikle kapatabilirsiniz.

Yıkanabilir malzemeleri çamaşır makinasında deterjansız 1 fincan sirke ile yıkayın. Daha sonra normal yıkama yapın.

Parke ve geçirgen beton zeminler idrar kokusunun temizliği çok zordur. Koku giderici maddeler geçici çözümlerdir. Bazı durumlarda ince astar bir beton dökmek çözümüne gidilir. Parkeler sistre ve cila yapılabilir. Çok ciddi yerleşmişse o bölgedeki ahşaplar değiştirilebilir. Odaya koyacağınız ağzı açık bir kap sirke odanın kokusunu dengeleyecektir.

Köpeklerin çok hassas mideleri vardır ve en ufak nedenden bile kusabilirler. Köpeğinizi boya katkı maddeli yiyeceklerle beslemeyin ki halınızda kırmızı turuncu lekeler olmasın.

Hiç yorum yok: