8 Ağustos 2008 Cuma

KÖPEK EĞİTİMİ

KÖPEKLER NEDEN EĞİTİLMELİDİR?
Köpekler sürü psikolojisine dayalı bir hiyerarşi içinde yaşarlar.Köpeğinize göre; aile bireylerinin her biri veya evinizde beslediğiniz diğer evcil hayvanlar, sürünün bir parçasıdır.Bu hiyerarşi içinde herkesin bir görevi vardır.Sürünün bir lideri olmalıdır ve bu kişi köpeğin sahibidir.Lider, sürü içindeki görevini köpeğe iyice hissettirmelidir.Köpeğe verilen eğitim; onun sürü içindeki konumunu algılamasını sağlar.

Köpekler her ne kadar insanlar gibi harfler ve sözcükler aracılığıyla konuşmasalar da vücut dilleriyle kendilerini ifade ederler.Siz farkında olmasanız da köpeğiniz sizin vücut dilinizi anlar. Köpeğe verilen eğitim;köpeğinizin vücut dilini anlamanızı ve kendi vücut dilinizi doğru kullanarak aranızdaki iletişimi kuvvetlendirmenizi sağlar.

Köpeğinizi evinize ve yaşamınıza aldığınız andan itibaren sosyal bir çevrede yaşamaya başlar ve sadece sizin izin verdiğiniz ölçülerde özgür kalabilir.Bu yüzden tıpkı insanlar gibi sosyalleşmesi gerekir.Çünkü köpekler hayatta kalmalarını sağlayan öğrenimlerini eğitimleriyle ve kendi güdüleriyle elde ederler.Köpeğe verilen eğitim; köpeğin doğru şekilde sosyalleşmesini sağlar.

Hiç yorum yok: