18 Ağustos 2008 Pazartesi

KÖPEK EĞİTİMİ

Köpeklerde Davranış Eğitimi

HIRLAMA VE ISIRMA

Isıran köpeklerin çoğunluğu şımartılmış köpeklerdir. Yavru bir köpek iken hırlamaya başlamış ve cezasız kurtulmuşlardır. Sonra da ısırmak istemişler ve gene cezasız kalmışlardır. Köpeğin biri bir insanı ısırabileceğini öğrenirse ona artık güvenilemez. Daha sonra hep ısıracaktır. Çözüm bunu başlangıçta önlemektir. Mamasını yerken mama kabını almakla işe başlayınız. Hırlarsa ön ayakları yerden kesilene kadar ensesinden tutup onu havaya kaldırıp onu uyarınız. Ve tekrar mamasını biraz da teselli edici sözlerle veriniz. Hırlamaya devam ederse para kutusunu kullanınız. Bu usul genellikle iyi sonuç verir.

SERSERİ DOLAŞMA

Olgun bir köpeğe serseri olup devamlı sağda solda sürtmenin doğru olmadığını öğretmek mümkün olmasa da yavru bir köpeği eğitmek epeyce basittir. İşin anahtarı ona bahçesinin sınırlarını öğretmektir. Burada da ona aslında kötü bir huyu önleyici nitelikte iyi bir huy aşılamaktasınız. Tasmasını boynuna takınız ve bahçeden dışarı doğru yürümeye başlayınız. Kenara gelince HAYIR diyerek onu geri çekiniz. Bunu defalarca tekrarlayınız.

UYSALLIK EĞİTİMİ

Uysallık eğitiminin önemi anlatmakla bitirilemez. Çağrıldığı zaman gelmesini öğrenmiş olması, örneğin köpeğinizin hayatını kurtarabilir. Elbetteki iyi eğitilmiş bir köpekle yaşamak sizi tasmasından çekerek caddeye sürükleyen, çamurlu patileriye üstünüze atlayan veya misafirlerin önünde sakin sakin oturmayı reddeden bir köpeği olmaktan çok daha kolaydır.

http://www.mihav.com/kopek-egitimi-uysallik-egitimi.html

Hiç yorum yok: