20 Ağustos 2008 Çarşamba

KÖPEK SAĞLIĞI

Daha Sağlıklı ve Uzun Yaşam Sürebilmesi İçin Onun da bir Hekimi Olmalı

Aslında hislerimiz kedi ve köpeklerimizin nasıl bakılması gerektiğiyle ilgili bize yön verir. Örneğin aç olduklarında onları doyurmak, üşümemelerini sağlamak ve onlara güvenli bir ortam sunmak. Aslında kedi ve köpekler de kendilerine bakmakta oldukça başarılıdırlar.

Fakat iş onun sağlığını korumaya, hastalıklarını önlemeye ya da mümkün olan en iyi hayat kalitesini vermeye geldiğinde başka bir dosta ihtiyacınız olur. Bu dostlar aile doktorunuz sizin için neyse petiniz için de o anlama gelen veteriner hekimlerdir.

Veteriner hekiminiz petinizi bir birey olarak ele alır ve onun sağlığıyla ilgili geriye dönük kayıtlar tutar. Bu da onun petinizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamasını sağlar. Veteriner klinikleri, kapsamları ve büyüklükleri itibariyle farklı olsalar da birçok klinikten şu temel hizmetleri almayı bekleyebilirsiniz:

Düzenli kontroller
Çeşitli testler
Aşılamalar
Parazitlere karşı koruyucu programlar
Kısırlaştırma operasyonları
Petinizin sağlıklı olmasını sağlayacak bir takım ürünler

Sayıları gittikçe artan kliniklerde, dişçilik hizmetleri, vitamin ve mineral konusunda danışmanlık, davranış bozukluklarının giderilmesi, pansiyon ve traş hizmetleri verilmektedir. Bütün bunlara ek olarak kliniklerde uzmanlık alanları da artmaktadır. Hasta sahiplerinin uzmanları tercih ettiği alanlar daha çok ortopedik (kemik), oftalmoloji (göz) ve operasyonlardır. Dermatoloji (deri), onkoloji (kanser), kardioloji (kalp) diğer büyüyen uzmanlıklar arasındadır.
Alıntıdır

Hiç yorum yok: