5 Ağustos 2008 Salı

KÖPEK BAKIMI

KÖPEĞİNİZİN YIKANMASI

Köpeğinizi sadece gereksinim duyduğunda yıkayın. Çok sık yıkama köpeğinizin derisindeki yağ tabakasını yok edip mat tüylerin ortaya çıkmasına neden olacak ve suya daha az dayanıklı hale getirecektir.

Başlamak için yavru köpeğiniz gerçekten kirli olmadığında bir ya da iki kez onu hafifçe yıkayarak fikre alışmasını sağlayın. Küçük ve başa çıkması daha kolay İken bunu yapmak kolaydır.

Yavru köpeğinizi yıkamak için küvete ya da lavaboya ılık su doldurun. Zemin kayıyorsa altına plastik bir paspas benzeri kaymayı engelleyecek altlık koyun. Ilık suyu kafası hariç sadece vücuduna dökün. [Vücudu şampuanlayıp duruladıktan sonra kafasını ıslatın yoksa silkelenip her yeri batıracaktır.) Köpeğiniz bundan hoşlanmadıysa bu iki kişilik bir iş olacaktır. Tüylerini kaliteli bir köpek şampuanı ile şampuanlayıp iyice durulayın.

Daha sonra kulaklarına ve gözlerine kaçırmamaya dikkat ederek başını yıkayın ve çok iyi durulayın. Asla kendi şampuanınızı köpeğinizde kullanmayınız. Kimyasal dengesi uygun değildir ve köpeğinizin tüylerini matlaştırır.

Yavru köpeğinizi tamamen duruladıktan sonra onu iyice kurulayın.

Sıcak bir gün ise kuruması için köpeğinizi kısa bir yürüyüşe çıkarabilirsiniz. Kışın ise köpeğinizi kısık ve ılık ısıda kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz. Köpeğiniz eğer uzun tüylüyse kuruturken taramayı da ihmal etmeyin. En önemlisi köpeğinizin tamamen kuruduğundan emin olun. Nemli tüyler köpeğinizi hemen hasta yapabilir.

Hiç yorum yok: