2 Temmuz 2008 Çarşamba

KÖPEK BESLENMESİ

Hollanda’da bir firma, neredeyse hiç atık bırakmayan bir köpek maması üreterek, ev köpeklerinin dışkı sorununa çare buldu.
İngiliz basınında yer alan habere göre, Energique adlı köpek mamasını geliştiren Jos van der Linden ve Nanette Waldrop, yemeğin yüzde 90’ının köpeğin vücudu tarafından soğurulduğunu belirterek, geriye kalan yüzde 10’luk kısmının kuru ve kokusuz olduğunu, bir kağıt yardımıyla elle kolayca toplanabileceğini kaydettiler.

Utrecht Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, bir köpeğin normalde günde 3 kez dışkılama yapması gerekirken, yeni geliştirilen mama ile haftada sadece bir kez tuvalete gitmesi gerekecek.

Piyasada satılan ve yüzde 15 civarında kırmızı et, kalan kısmı tavuk, tahıl ve su içeren köpek mamalarına karşın yeni geliştirilen köpek mamasının tamamen et temelli olduğunu belirten van der Linden, “Köpek maması gerektiği gibi olmalı, sorun köpeğin sindirim sisteminin tahıl için uygun olmaması, bizim köpek mamasının püf noktası, aslında ev hayvanı olmayan ve sadece et yiyen köpeklerin sindirim sistemine uygun olması” diye konuştu.

Fiyatı şimdilik normal köpek mamasının iki katı olan ve henüz ABD, Kanada veya İsrail’den sipariş almayan şirketin yeni ürününün özellikle sokaklarda köpek dışkısı sorununa çare olması bekleniyor.


NTV-MSNBC
Ekim 2007

Hiç yorum yok: