12 Temmuz 2008 Cumartesi

ULUSLARARASI KANGAL FESTİVALİ (11-13 TEMMUZ )




Kangal'da her yıl düzenlenen 'Uluslararası Kangal Festivali' 11-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında Kangal köpeği yarışması da yapılacak.

Kangal köpeklerinin anavatanı Sivas'ın Kangal ilçesinde yeni bir heyecan yaşanıyor. İlçede '10. Uluslararası Kangal Festivali' hazırlıkları başladı. 1999 yılından bu yana gerçekleştirilen festival kapsamında çeşitli etkinliklerin yanısıra Kangal köpeği yarışması da düzenlenecek. Festival 11 Temmuz tarihinde başlayacak.

Festivalin ikinci gününde, Kangal Araştırma Merkezi'nde Sivas ve çeşitli illerden gelen Kangal köpekleri, yaşlarına göre "Kangal sürü köpeği" ve "Kangal bekçi koruma köpeği" kategorilerinde en iyi seçilebilmek için jüri karşısına çıkacak. 0-5 aylık köpeklerin yavru, 6-12 aylık köpeklerin genç, 1 yaşından büyük köpeklerin yetişkin dalda podyuma çıkacağı yarışmada, genç ve yetişkin dallarındaki köpekler, erkek ve dişi kategorilerine göre jüri tarafından değerlendirmeye tabii tutulacak.

Kangal köpeği yarışmaları için başvurular başladı. Festival organizatörleri, yarışmayı izlemek üzere yurdun değişik illerinden ve hatta yurtdışından Kangal köpeği severlerin festivale geleceğini söylediler.

Bu arada, festival kapsamında atlı spor cirit oyunları, müzik eğlence programları, havai fişek gösterileri, Çetinkaya Ray Şenliği, Alacahan Kervansaray Şenlikleri gibi çeşitli etkinlikler de yapılacağı belirtildi.

http://www.sivashaber.net/sivas_haber_v05_0/haber/565-kangal-festivali-11-13-temmuzda.html

Hiç yorum yok: