20 Temmuz 2008 Pazar

KÖPEK EĞİTİMİ

KİMLER KÖPEK EĞİTEBİLİR


Köpeği herkes eğitebilir, hatta bir çocuk bile köpeğe birşeyler öğretebilir. Fakat köpek eğitmek isteyen bu kişilerin bazı özellikleri ve dikkat edecekleri hususlar vardır:

Köpek eğitmek isteyen kişi öncelikle kendini eğiterek köpek hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra olaylarıda köpeğin görüş açısından görebilme becerisini kazanmalıdır.

Sabır ve köpeğe ayıracağınız zaman, köpek eğitiminde en gereklilerden biridir. Bir köpeğin dikkatini en fazla 10-15 dakika topladığı düşünülürse ve normalde her bir seansın 10 dakikayı geçmemesi gerektiği, eğer köpeğiniz ile sabah 1-2 saat, akşamda 1-2 saat ilgileniyorsanız bu iki saatin içindede 2-3 seans verebileceğinize göre eğitim uzun bir süreyi alabilecek ve bu eğitimde köpeğin ömrü boyunca devam edecektir.

Köpeğiniz için ayıracağınız zaman çok önemlidir. Sadece avdan ava köpekle ilgilenmek, av sezonu dışında yemek verme zamanının dışında köpeğin sizi görememesi, yemeğide önüne bırakıp ilgilenmeden bir iki övgü sözü söylemeden hemen yanından ayrılmanız, hatta bazılarının yaptığı gibi köpeğe aynı evde yaşayan başka başka bir üyesi tarafından yemek verilmesi, köpeği sizin eğitmenizi olanaksızlaştıracaktır. Bu şartlarda, profesyonel bir eğitimci tarafından eğitilmiş bir köpek bile alsanız zamanla köpek bu eğitimini unutup eski haline gelecektir.

Eğer devamlı değişen bir ruh haliniz varsa, çok çabuk sinirleniyorsanız, sert bir mizacınız varsa, istesenizde köpeğe karşı yumuşak davranamıyorsanız, köpek eğitmek sizden uzaktır.

Unutmayınki Köpek karşısındakinin ruh haline göre davranır.


Eğitimde sinirleniyorsanız, sabırsızlanıyorsanız, bu yüzdende devamlı ses tonunuz değişiyorsa, köpeğe bağrıyorsanız, kızıyorsanız bu köpeğin kafasının karışmasına, sizden korkmasına ve öğretmek istediğinizi anlamamasına neden olacak.

Yurtdışında Yapılan istatistiklere göre köpek eğitimcelirinin büyük bir bölümü bayandır. Bayanların bu konuda başarılı olmalarının en önemli sebepleri arasında yumuşak ses tonuna sahip olmaları, köpeğe sert davranmamaları gelir. Buda sanki bizim ata sözümüz olan "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır." Sözünün doğruluğunu kanıtlamaktadır.
VAKTİNİZ YOKSA, RUH HALİNİZ MÜSADE ETMİYORSA, SABIRSIZSANIZ KÖPEK EĞİTMEYE KALKMAYIN.
EN ÖNEMLİSİ KÖPEĞİ GERÇEKTEN SEVMİYORSANIZ, AİLENİZİN BİR BİREYİ GİBİ GÖRMÜYORSANIZ ONA TAM ANLAMIYLA NE BAKABİLİR, NE DE EĞİTEBİLİRSİNİZ.
Kaynak:http://www.kopegim.gen.tr/egt.deniz-sema/kimler-kopek-egitebilir.html

Hiç yorum yok: