12 Temmuz 2008 Cumartesi

KÖPEK " ÇOCUĞUN KÖPEK SEVGİSİ "



Hakkari'de karnını doyurduğu aç sokak köpeğinin kafasına kepini geçiren 4 yaşındaki bir çocuk büyüklerine adeta insanlık dersi verdi.

Şiddetli soğukların yaşandığı Hakkari'de başıboş köpeklerin yanı sıra birçok hayvan yiyecek bulmakta sıkıntı yaşıyor. Cadde ve sokaklardaki çöplükleri mesken tutan hayvanlar karınlarını doyurmaya çalışırken, başıboş köpekler de halkı endişelendiriyor. Önceki gün Otluca köyündeki kayak tesislerine ailesi ile birlikte giden ve yanına gelen ve hiç görmediği bir sokak köpeğine yakın ilgi göstererek karnını duyuran 4 yaşındaki Caner Taş ismindeki çocuk büyüklerine adeta insanlık dersi verdi. Minik çocuğun karnının duyurduğu köpeğin üşümemesi için kendi kafasındaki kepi çıkartarak köpeğin kafasına geçirmesi çevredeki vatandaşları duygulandırdı.

Halil Besi isimli vatandaş, onlarca başıboş köpeğin açlıklarını gidermek için mahallelere yöneldiğini söyledi. Besi, "Köpeğe dokunmak yörede hoş karşılanmıyor. Ancak can candır. Açlık çok kötü bir şeydir. Aç insanlarda bir parça ekmek için kavga edip insan vuruyorlar. Bu hayvanlarında canı vardır. Havalar soğuk yiyecek alanları kar altında ve donmuş durumdadır. Yiyecek bulamayınca mahallerdeki kümeslere yöneliyorlar. Birilerinin bu canlılar için bir şeyler yapması gerekir" dedi.

İHA
11 Şubat 2008

Hiç yorum yok: